Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Android alkalmazások fejlesztésének előnyei

A napjainkban egyre jobban elterjedt okostelefonoknak és táblagépeknek köszönhetően egyre több cég és vállalkozás számára rendkívül hasznosak lehetnek az egyedi, speciális funkciókkal ellátott mobil alkalmazások, melyeket az ügyfelek különböző online szoftveráruházakból szerezhetnek be. Egyes szakértők a mobiltelefonokat tartják a jövő marketing csodafegyverének, érdemes tehát lépést tartani az új lehetőségekkel.

2019-01-10
Android alkalmazások fejlesztésének előnyei

Android alkalmazás készítése

Egy mobil alkalmazás készítése előtt célszerű belevágni egy piackutatásba, és pontosan megismerni a látogatói szokásokat. Ezt követően lehet felépíteni az alkalmazás egyedi funkcióit. Mindenképpen hosszabb tervezési és fejlesztési időre kell számítani (átlagosan 30-45 munkanap), ami természetesen függ az egyedi funkciók számától is.
 
A bonyolultabb alkalmazásokat érdemes több lépcsős fejlesztésben elkészíteni, így gyorsabban bevezetésre kerülhet egy alap alkalmazás. A visszajelzések és a mérések alapján pontosabban behatárolható lesz, hogy mely területeken kell a következő fejlesztéseket véghezvinni. Az Android programozás alatt folyamatos egyeztetés és tesztelés zajlik, az elkészült funkciók egy demo alkalmazáson keresztül megtekinthetőek, kipróbálhatóak.

Igény esetén összekapcsolhatóak a korábbi céges adatbázisokkal, megrendelésekkel, raktárkészletekkel. Lehetőség van arra, hogy ezeket felhasználva összetett alkalmazások készüljenek, amelyek automatikusan szinkronizálódnak és együttműködnek a korábbi rendszerekkel.

Mennyibe kerül egy Android alkalmazás?

Egy android alkalmazás elkészítésének költsége számos tényezőtől függhet, az applikációban megvalósítható funkciók száma, variációja rettenetesen széles.

Az Android alkalmazás előnyei

  • Egyedi funkciók segítségével az ügyfelek számára vonzó lehet az alkalmazás letöltése és rendszeres használata.
  • Az applikációk erősíthetik a márka és az ügyfél kapcsolatát.
  • Rendszeresen frissülő webes tartalmak nyomon követésével célirányosan a weboldalra irányítható a forgalom.
  • Telepítés után azonnal indul, internetkapcsolat nélkül is hozzáférhetőek a tartalmak.
  • Az alkalmazás képes kihasználni az okostelefonok nyújtotta lehetőségeket (kamera, helymeghatározás, Bluetooth, stb.).
  • A  mobil alkalmazások kényelmesebbé teszik a fogyasztást.
  • Az appok lényegesen szebbek és gyorsabbak, mint a reszponzív weboldalak.

Az Android mára a legelterjedtebb mobil operációs rendszerek közé tartozik. Nyílt forráskódú és szabadon módosítható, ezáltal a fejlesztőknek nagyobb szabadságuk van az applikációk készítésekor. A fejlesztés egyszerű, gyors, és komplex feladatok is megvalósíthatóak ezen az operációs rendszeren. A gyártók nagyon sok készülékén Android fut, így az elkészült applikációk hozzáférhetősége a lehető legjobb lesz.

Mobil alkalmazás vagy mobil weboldal?

Sokak által vitatott kérdés ez, de vajon melyik az előnyösebb? Mind a webes, mind a mobil megoldásoknak vannak előnyei és hátrányai egyaránt. A fő kérdés inkább az, hogy a látogatók szempontjából melyik a kézenfekvőbb megoldás. Nem mindenkinek kell mobil alkalmazást készítenie, sok esetben elegendő a weboldalt reszponzívvá alakítani. 

Érdemes szem előtt tartani, hogy honnan érkeznek a látogatók. Ha a többségük a keresőrendszerekből (Google, Yahoo, Bing)  vagy direkt érkezik a weboldalra, akkor sokkal inkább egy reszponzív keresőbarát weboldal javasolt. Ebben az esetben ügyelni kell a minőségi tartalmak, a keresőbarát url-ek és a különböző keresőoptimalizálási irányelvek betartására.

A rendszeresen visszatérő látogatók számára érdemes lehet egy hatékony mobil alkalmazás készítése. Ez a megoldás akkor javasolt, ha viszonylag gyakran nagy mennyiségű tartalom (termékek, hírek, akciók, újdonságok) kerül fel a weboldalra. Egy Android alkalmazással push értesítések küldhetőek a felhasználóknak, amiben azonnal értesülhetnek a weboldalra felkerülő frissítésekről, még akkor is, ha az alkalmazás éppen nem fut.

Kapcsolódó kulcsszavak

# android programozás

# android alkalmazás fejlesztés

Kapcsolódó híreink

Egy weboldal önmagában nem elég!

Egy weboldal önmagában nem elég!

Sokan úgy gondolják, ha készíttetnek egy drága weboldalt, akkor máris a keresőlisták élére kerülnek, és hátradőlhetnek. Ez sajnos nem így van. Mi kell még a sikerhez?

A weboldal tervezés legfontosabb lépései

A weboldal tervezés legfontosabb lépései

A weboldal létrehozása sokszor nem tűnik olyan bonyolult feladatnak, ám amikor nagy lendülettel belevetjük magunkat a tervezésbe, akkor hamar szembesülünk a valósággal.

Még több látogató a weboldalra?

Még több látogató a weboldalra?

Egy honlap megszerkesztése csak az első lépés egy vállalkozás ismertté tételéhez. Hosszú út vezet az üzleti sikerek begyűjtéséhez, ezért kitartás, és ami a legfontosabb, professzionális hozzáállás kell.

Kapcsolódó szolgáltatások

Egyszerű weboldal készítés

Cégünk kidolgozott egy egyedi fejlesztésű, egyszerű szerkezetű és könnyen karbantartható weboldalt azoknak az ügyfeleinknek, akik szeretnének megjelenni az interneten, de alacsonyabb összeget tudnak erre a célra fordítani.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 6. „A” épület II. emelet 48. ajtó
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763