Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Google reCaptcha v3 – új módszer a robotok ellen

A Google reCAPTCHA egy ingyenes szolgáltatás, amely védi a webhelyet a spamektől és a robotok okozta visszaéléstől. A reCAPTCHA az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a technológiát, hogy elérje a súrlódásmentes felhasználói élményt.

2018-12-29
Google reCaptcha v3 – új módszer a robotok ellen

A reCAPTCHA fejlődése

Ma már a harmadik verziónál tart a Google szolgáltatás motorja, hiszen ahogy fejlődik a védekezés, úgy fejlődnek a robotok is.

 • reCAPTCHA v1 - Torzított szöveg begépelése
  A felhasználók nem szerették ezt a megoldást, hiszen sok esetben nehezen olvashatóak voltak ezek a generált szövegek, és nemcsak a robotoknak, de az embereknek is gondot okozott a megfejtésük.
 • reCAPTCHA v2 – Nem vagyok robot
  A felhasználói élmény javítása érdekében bevezették a „Nem vagyok robot” kihívást, ahol be kellett pipálni egy jelölő négyzetet annak érdekében, hogy kiderüljön, a kérés valós személytől vagy robottól származik. A felhasználók felét egy kattintás hatására továbbengedte a rendszer, de voltak, akiknek további idegesítő „feladatokat” kellett elvégeznie ahhoz, hogy bizonyítsa emberi mivoltát. Ezekben a plusz feladatokban olyan képeket kell kiválasztani, amelyeken például kirakatok, emeletes házak, gyalogátkelőhelyek, autók, biciklik vagy közlekedési lámpák szerepelnek. Ezek rengeteg időt vettek igénybe, ráadásul sok felhasználó megbukott azokon a teszteken, amiket egyébként a robotok ellen fejlesztettek ki.
 • reCAPTCHA v3 – Robotvédelem a felhasználók zaklatása nélkül
  A legújabb verziónál a Google alapjaiban változtatta meg a webhelyek biztonsági tesztelését. Elvetették a felhasználóknak adott feladatokat, helyette egy új titkos Google-technológiát alkalmaznak, hogy megtanulják a webhely szokásos forgalmi és felhasználói viselkedését.

A Google azt állítja, hogy azzal, ha figyelik, hogy a rendszeres felhasználók milyen hatást gyakorolnak a weboldalra és annak szakaszaira, képesek lennének kimutatni a rendellenességeket és felderíteni a botokat vagy a nemkívánatos akciókat.

Pontosabb robotérzékelés

A reCAPTCHA v3 egy új koncepciót vezetett be, amelynek segítségével meg lehet határozni a felhasználói viselkedés legfontosabb lépéseit, és lehetővé teszi a reCAPTCHA számára a kockázatelemzés futtatását. Mivel a reCAPTCHA v3 nem zavarja meg a felhasználókat, érdemes több weboldalhoz is hozzákapcsolni, így az adaptív kockázatelemző rendszer pontosabban azonosítja a támadók mintázatát a webhely különböző oldalain végzett tevékenységek alapján. Az reCAPTCHA adminisztrációs konzoljában teljes körű áttekintés kapható a reCAPTCHA által adott pontokról és azok eloszlásáról. Továbbá megtekinthető a webhely 10 legfontosabb műveletének statisztikája, amely segít azonosítani, hogy mely ponton célozzák meg a robotok a weboldalt, és kiszűrhető, ha gyanús a forgalom az egyes aloldalakon.

Küzdelem a robotok ellen

A reCAPTCHA v3 egyik újabb nagy előnye a rugalmasság a spam és a visszaélések megakadályozásában a webhelyeknek leginkább megfelelő módon. A Google legújabb robotok ellen irányuló védelmi mechanizmusa egy pontszámot ad vissza a webhellyel kapcsolatos interakciók alapján, és nagyobb rugalmasságot nyújt a megfelelő lépések megtételéhez. Ez a pontszám megmutatja, hogy mennyire gyanús egy adott interakció:

 • 1.0 - nagyon valószínű, hogy jó interakció
 • 0.0 - nagyon valószínű, hogy robot

A kapott érték alapján változó lépéseket lehet tenni:

 • Beállítható egy olyan küszöbérték, amely meghatározza, hogy a felhasználó mikor nem robot (alapértelmezetten 0,5).
 • Kombinálható a pontszám saját jelzésekkel, amelyeket a reCAPTCHA nem tud elérni. Ilyenek például a felhasználói profilok vagy a tranzakciós előzmények.
 • Használható a reCAPTCHA pontszám, mint visszacsatolás a visszaélések elleni küzdelemhez.

A különböző típusú forgalomhoz kapcsolódó műveletek testreszabásának új módjai révén ez az új verzió megvédi a webhelyet a botoktól és javítja a felhasználói élményt a webhely sajátos igényei alapján. A reCAPTCHA v3 segít megvédeni a webhelyeket felhasználói súrlódás nélkül, és nagyobb hatalmat ad arra, hogy a tulajdonosok eldöntsék, mit kell tenniük kockázatos helyzetekben.

A reCAPTCHA előnyei

 • Korszerű biztonság egy weboldalnak a spam és a visszaélések csökkentésére.
 • Egyszerűen használható, nem zavarja a felhasználókat.
 • Értékteremtés az emberek javára.

A reCAPTCHA v3 egy új módszer a robotok megállításához

A reCAPTCHA fejlett kockázatelemző motorral és alkalmazkodó kihívásokkal (feladatokkal) rendelkezik ahhoz, hogy az automatizált szoftvereket (robotokat) felismerje, mindezt úgy, hogy zavartalan hozzáférést biztosít a valós felhasználóknak.

Kapcsolódó kulcsszavak

# Google reCaptcha v3

# robotok elleni küzdelem

Kapcsolódó híreink

Mi az a Google Search Console szolgáltatás?

Mi az a Google Search Console szolgáltatás?

Sokan nem ismerik ezt a Google eszközt, pedig a segítségével könnyen figyelemmel kísérhető egy weboldal teljesítménye a Google találati listájában.

Hogyan tehetők hatékonyabbá az űrlapok?

Hogyan tehetők hatékonyabbá az űrlapok?

A kapcsolatfelvételi űrlapok segítségével visszajelzéseket lehet kérni és kapni a látogatóktól a weboldal működésével vagy akár a forgalmazott termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Milyen funkciókat tartalmaz a ReelWeb admin felülete?

Milyen funkciókat tartalmaz a ReelWeb admin felülete?

A weboldalak karbantartására két bevált módszer létezik. Az egyik az, hogy csapatunk végzi el a szükséges karbantartásokat, a másik pedig az, hogy a megrendelő tartja kézben a frissítéseket.

Kapcsolódó szolgáltatások

Egyedi weboldal készítés

Egyetlen vállalat, sőt még a legkisebb vállalkozás sem számíthat igazi sikerekre egy jól megtervezett weblap nélkül. A weboldalkészítés fontos minden vállalkozás életében ahhoz, hogy az online világban érvényesülni tudjon.

Tovább »

Weboldal korszerűsítés

Ma már kijelenthető, hogy weblapok is elavulhatnak. A látogatók igényei és a webes megjelenés elvárásai folyamatosan változnak. Az online megjelenés nagyon fontos az új ügyfelek szerzésében.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763