Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Mi az a Google Search Console szolgáltatás?

Sokan nem ismerik ezt a Google eszközt, pedig a segítségével könnyen figyelemmel kísérhető egy weboldal teljesítménye a Google találati listájában. Igénybevételéhez elegendő egy Google fiók, és máris használhatjuk a szolgáltatást webhelyekhez és mobil alkalmazásokhoz.

2018-06-29
Mi az a Google Search Console szolgáltatás?

Milyen fontosabb funkciókkal rendelkezik?

 • A Search Console eszköz segít megérteni, hogyan tekint a Google saját weboldalunkra, és optimalizálhatjuk annak teljesítményét a keresési eredményekben.
 • Ellenőrizhető, hogy a Google milyen tartalmakhoz fér hozzá.
 • Beküldhető a weboldal új vagy módosított tartalma, hogy az hamarabb jelenjen meg a keresési találatok között.
 • Könnyen fellelhetőek a weboldal feltérképezési hibái, nem létező hivatkozásai, mobil eszközökön való hibás megjelenései.
 • A rosszindulatú és spam támadások figyelemmel kísérhetőek, probléma esetén a rendszer értesíti a webhely tulajdonosát.
 • Milyen keresések vezettek a találati listában történő megjelenéshez? Melyik mennyi forgalmat generált? Ezek az adatok felhasználhatóak a weboldal továbbfejlesztéséhez és Adwords kampányok hatékony üzemeltetéséhez.
 • Milyen másik webhelyek hivatkoznak az adott weboldalra?
 • Hogyan teljesít a weboldal mobilos keresésekkel kapcsolatban?
 • Megadható, hogy a Google mely oldalakat térképezze fel, vagy melyeket hagyja ki.
 • Domain változtatás esetén új helyre irányítható a Google keresés.

A komolyabb problémákról e-mail értesítést küld a rendszer, így a weboldal tulajdonosa időben értesülhet a gyenge pontokról és az esetleges támadásokról.

Kinek érdemes használnia?

Röviden azt lehet mondani, hogy mindenkinek segítségére lehet, akinek van weboldala vagy weboldalakkal foglalkozik.

 • Aki úgy gondolja, hogy nem ért hozzá, vagy nincs ideje átböngészni a menüpontokat, hozzáférést adhat olyan hozzáértő szakembernek, akinek a segítségével kielemezheti a weboldal teljesítményét, és a kapott információk birtokában képes lesz meghozni azokat az üzleti döntéseket, amelyek tovább lendíthetik a céget vagy vállalkozást a siker felé vezető úton.
 • Ha valaki keresőoptimalizálással foglalkozik, akkor neki szinte kötelező eszköz. A Search Console segít a webhely forgalmának ellenőrzésében, a rangsorolás optimalizálásában, és egyéb Google eszközök használatával (Analytics, Adwords) mélyrehatóbb SEO elemzés készíthető a weboldal teljesítményéről és további fejlesztési lehetőségeiről.
 • A rendszergazdák és webszerver üzemeltetők figyelemmel kísérhetik és kiküszöbölhetik a szerverhibákat és az oldalbetöltési problémákat, valamint a weboldal feltörését okozó biztonsági réseket. Használatával megoldható, hogy a szerveres karbantartások ne érintsék negatívan a szerveren futó weboldalakat.
 • A webfejlesztőknek azért fontos, mert a weboldal elindításánál és karbantartásánál fontos, hogy időben jelezzék a Google felé a módosításokat és segítsék az új weboldalak feltérképezését, valamint azok megjelenését a találati listában.

Milyen irányelveket követel meg a Google?

 • Segítsük megtalálni a Google-nek a weboldalt
  Adjunk meg webhelytérképet (pl.: sitemap.xml), amely tartalmazza a weboldal összes olyan URL-jét, ami a külvilág felé elérhető. A linkek száma ne legyen túl nagy, legfeljebb néhány ezer. Sok link esetén előfordulhat, hogy az egyes aloldalak soha nem kerülnek be a Google indexbe. Készítsünk naprakész robots.txt fájlt, amely segít a Google-nek feltérképezni a webhelyen található fájlokat, képeket, videókat.
 • Segítsük a Google-nek értelmezni a weboldalt
  A weboldal tartalma legyen információban gazdag, és tartalmazza azokat a kulcsszavakat, amelyekre optimalizálni szeretnénk. A weboldal alt és title attribútumai legyenek informatívak, és ügyeljünk a keresőbarát URL-ek kialakítására, különösen akkor, ha valamilyen ingyenes tartalomkezelő rendszer működik a weboldal alatt. Tegyük láthatóvá a fontos tartalmakat, és tegyünk róla, hogy a hirdetések ne befolyásolják a keresőmotorokban elfoglalt rangsorolást (állítsuk be, hogy a hirdetési linkeket ne kövessék a keresőrobotok).
 • Segítsük a látogatót az oldal használatában
  A fontos tartalmakat ne csak képpel, de szöveggel is jelenítsük meg, emellett figyeljünk arra, hogy minden link létező címre mutasson. A lehető legjobban optimalizáljuk a webhely betöltési idejét, ami a pozitív felhasználói élményhez nagyban hozzájárulhat. Használjunk mobil (reszponzív) weboldalakat, amelyek minden képernyőfelbontáshoz megfelelően igazodjanak. Tegyük biztonságossá a weboldal és a felhasználók közötti kommunikációt SSL tanúsítvánnyal (https kapcsolat). Lehetőség szerint figyelünk arra is, hogy a weboldalt gyengén látók és vakok is jól tudják használni.

Google Search Console ismertető videó

Kapcsolódó kulcsszavak

# Google Search Console

# keresőoptimalizálás

# weblap elemzés

Kapcsolódó híreink

On-Site weboldal optimalizálási alapszabályok

On-Site weboldal optimalizálási alapszabályok

A SEO lényege: egy weboldalt adott kulcsszavakra a keresőoldalak legjobb pozíciójába juttatni. Ez nem könnyű feladat, mert nem ismerjük a kereső algoritmusok pontos működését.

Egy weboldal önmagában nem elég!

Egy weboldal önmagában nem elég!

Sokan úgy gondolják, ha készíttetnek egy drága weboldalt, akkor máris a keresőlisták élére kerülnek, és hátradőlhetnek. Ez sajnos nem így van. Mi kell még a sikerhez?

Még több látogató a weboldalra?

Még több látogató a weboldalra?

Egy honlap megszerkesztése csak az első lépés egy vállalkozás ismertté tételéhez. Hosszú út vezet az üzleti sikerek begyűjtéséhez, ezért kitartás, és ami a legfontosabb, professzionális hozzáállás kell.

Kapcsolódó szolgáltatások

Weblapok keresőoptimalizálása

A seo a különböző keresőkből származó látogatói forgalom maximalizálásáért felel azzal, hogy minél jobb pozíciókat tesz lehetővé adott kulcsszavakra a találati listán. Tehát nem kérdés, keresőoptimalizálni kell a weboldalakat.

Tovább »

Linképítés

Egy weboldal, webáruház ismertsége, tartalmának, értékesített termékeinek, szolgáltatásainak minősége, a látogatói vagy vásárlói élmény általában egyenes arányban van az oldalra mutató linkek számával.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763