Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Hogyan válasszunk kulcsszót?

Egy weboldal népszerűsítése komplex feladat. Úgy kell megszerkeszteni, hogy a fontosabb kulcsszavakra mindenki számára könnyen megtalálható legyen. A legfontosabb kulcsszavak megtalálása gyakorlatilag már keresőoptimalizálási feladat. A Google elindította az Adwords Kulcsszótervező eszközét, amely megváltoztatja a releváns kulcsszavak megtalálásának módszerét és idejét. De fontos észben tartani, hogy ezt a eszközt a Google alapvetően az Adwords hirdetők számára készítette, így vannak olyan funkciói, amelyek nem szükségesek a kulcsszókutatás során.

2016-08-23
Hogyan válasszunk kulcsszót?

Google Adwords Kulcsszótervező

A kulcsszavak azok a keresőszavak, melyek segítenek elvezetni az internetezőket egy releváns weboldalra. A kérdés az, hogyan válasszuk ki a megfelelő fogalmakat, hogy egyértelmű legyen, mit szeretnénk bemutatni, megmutatni.

Számszerű adatok nélkül a megfelelő kulcsszavak kiválasztása nehéz feladat. Szerencsére a Google-nek van egy nagyon hasznos ingyenes eszköze, a Google Kulcsszótervező, aminek a segítségével minden olyan információ megszerezhető, ami a kulcsszavak kiválasztásához szükséges. Gyorsan meghatározható, mely kulcsszavakra van a legtöbb keresés, és percek alatt több száz kulcsszó-kombináció állítható elő.

A kulcsszókutatás lépései

 • Fő kulcsszavak meghatározása
 • Kapcsolódó kifejezések, másodlagos kulcsszavak keresése
 • Szinonimák keresése
 • Keresési mennyiségek meghatározása
 • SEO rangsoroláshoz szükséges nehézségi értékek meghatározása

Szükség esetén bővíthető a lista, de ezek azok a pontok, amiket általában érinteni kell a sikeres kulcsszókutatás során. Ezt követően elkezdődhet a weboldal tartalmainak előkészítése és megírása.

Kulcsszavak alkalmazása a weboldalon

Hogyan kell alkalmazni a kulcsszavakat a weboldalon?

 • Egy vállalkozás kínálatában szereplő termékek gyakran tartalmaznak speciális megnevezéseket, márkaneveket, idegen szavakat. Rendszerint vannak releváns, magyar megfelelőik is, éppen ezért ajánlott inkább ezeket megjelölni kulcsszóként. A közismert nevek könnyebben eszébe jutnak az ügyfélnek is, így nem lesz tévedés.
 • Az adott kulcsszavakat lehetőleg ragozva is, többféle formában kell elhelyezni a szövegkörnyezetben. A szöveg legyen értelmes, értékes információkkal lássa el a látogatót. 
 • Fontos szem előtt tartani, hogy nem a keresőrobotoknak, hanem az olvasóknak kell a szöveget írni.
 • Nem szabad teljes szövegeket vagy bekezdéseket másolni más weboldalakról. Mindenképpen egyedi tartalmakat kell készíteni, mert a másolt szövegek miatt értéktelennek fogják minősíteni a keresők a weboldalt, sőt ki is tilthatják a keresési listából.
 • Legyen egyensúlyban a kulcsszavak és a szöveg helyes aránya. Ne legyen zavaró az olvasónak a túlzott kulcsszóhasználat. Olyan szöveg kell, ami releváns az adott témára, segíti a látogatót a téma megértésében.
 • Törekedni kell a szöveg élvezetes tagolására, érdemes alcímeket, felsorolásokat, képeket, táblázatokat használni. A fontosabb kulcsszavakat javasolt a címekbe rejteni.
 • A tartalmak ne legyenek rövidek, de túl hosszúak sem. 2500–3000 karakteres szövegek írása javasolt .

A kulcsszavas szövegírás nem bonyolult feladat, nem kell különböző keresőoptimalizálási szoftverekkel mérni a kulcsszavak sűrűségét, csak a fenti szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

Kapcsolódó kulcsszavak

# weblap

# keresőoptimalizálás

Kapcsolódó híreink

A jó keresőoptimalizálás eredménye

A jó keresőoptimalizálás eredménye

A SEO lényege egy weboldal látogatottságának növelése. A jó keresőoptimalizálással valódi sikertörténetet könyvelhet el az a cég vagy vállalkozás, amely időt szán honlapja strukturálására, fejlesztésére.

Még több látogató a weboldalra?

Még több látogató a weboldalra?

Egy honlap megszerkesztése csak az első lépés egy vállalkozás ismertté tételéhez. Hosszú út vezet az üzleti sikerek begyűjtéséhez, ezért kitartás, és ami a legfontosabb, professzionális hozzáállás kell.

On-Site weboldal optimalizálási alapszabályok

On-Site weboldal optimalizálási alapszabályok

A SEO lényege: egy weboldalt adott kulcsszavakra a keresőoldalak legjobb pozíciójába juttatni. Ez nem könnyű feladat, mert nem ismerjük a kereső algoritmusok pontos működését.

Kapcsolódó szolgáltatások

Szövegírás

Legyen szó weboldalról, webáruházról, vagy bármilyen webes kommunikációról, elkerülhetetlen a megfelelő szöveg, szöveges tartalom elkészítése az üzenet, ajánlat hatékony elmagyarázásához, megértetéséhez.

Tovább »

Linképítés

Egy weboldal, webáruház ismertsége, tartalmának, értékesített termékeinek, szolgáltatásainak minősége, a látogatói vagy vásárlói élmény általában egyenes arányban van az oldalra mutató linkek számával.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763