Egyedi weblapok készítése
Kérdése van?

+36 70 410 1763
hello@reelweb.hu
Ajánlatkérés
Menü
Legfrissebb blogbejegyzés

Mi az a reszponzív webdesign?

Ön milyen eszköz segítségével szokott navigálni az interneten? Asztali gépen, laptopon, okostelefonon vagy táblagépen, esetleg a felsoroltak közül többet is használ erre a célra? Ha igen, akkor bizonyára szembesült már azzal a kellemetlen problémával, hogy egy weboldal például tökéletesen megnyitható a laptopjáról, okostelefonon azonban olvashatatlan az írás, vagy egyszerűen be sem jön az adott honlap. Tovább »
Aktuális akcióink

Weblapkészítés felsőfokon!

seo

Ingyenes weboldalkészítés?

Ma már rengeteg ingyenes weboldalkészítési lehetőség van az interneten. Bár talán első hallásra az ötlet nagyon vonzónak hangzik, de egy ingyenes weboldal használatának számos hátránya is van, melyeket érdemes először megismerni, és csak azután elgondolkodni ezen a lehetőségen.

 

Cikkünk kitűnően rávilágít arra, hogy mennyire nem éri meg az ingyenes weboldalkészítés. Aki csak teheti, egyedi weboldallal képviseltesse magát az interneten, hiszen az első benyomás nagyon sokat számít. Mivel minden téren igen nagy a konkurencia, ezért fontos már az első pillanattól minél jobb benyomást tenni az ügyfelekre és elnyerni tetszésüket. A webfejlesztés terén érdemes profihoz fordulni, aki olyan weblapot tervez, amely megfelelően tudja képviselni egy cég vagy vállalkozás szellemét.

Nincs keresőoptimalizálás

Az ingyenes weblapoknál nincs, vagy korlátozott a keresőoptimalizálási lehetőség, ami viszont egy weblap forgalmának legfőbb forrása. Ennek hiányában sem a Google, sem más keresőmotorok nem fognak látogatókat vinni a weboldalra, tehát aki ezt a megoldást választja, az épp erről az ingyenes forgalomról mond le.

Nincs saját domain

További nagy hátránya az ingyenes weboldalkészítésnek, hogy nincs saját weblapcíme, ugyanis ha a weblap teljesen ingyenes, akkor általában csak a szolgáltató által biztosított domain nevet lehet használni. A legnagyobb veszélye ennek, hogy a név legtöbbször túl hosszú és túl bonyolult lesz, amit senki nem tud megjegyezni. Ezáltal nemcsak látogatókat lehet veszíteni, hanem az adott cégre vagy vállalkozásra tett benyomás is negatív irányba fordulhat.

Nincs egyedi stílus

A hátrányok között az egyik legszomorúbb, hogy bizony nem lehet megmondani, hogy milyen legyen a weboldal stílusa. A legtöbb ingyenes weblap csak néhány elég sablonos megjelenési lehetőséget kínál. Ami viszont ennél nagyobb gond, hogy legtöbbször még a szerkezetet sem lehet kiválasztani, vagyis nem dönthető el, hogy hol legyenek a menüpontok, milyen legyen a betűméret, a betűtípus stb.

Ingyenes weboldalkészítés?

Akkor mi van?

Idegesítő reklám. Fel kell rá készülni, hogy hirdetések sokasága fogja megrohamozni a látogatókat az ingyenes weblap felületén. Szinte kivétel nélkül minden ingyenes weboldalkészítő szolgáltatás azzal jár együtt, hogy az oldal tele lesz kéretlen reklámokkal, ami főként akkor hátrány, ha egy konkurens portáljára mutat a hirdetés. Statisztikák szerint a kéretlen reklámok miatt nagyon gyakori a weboldalak elhagyása, ami további potenciális ügyfelek elvesztéséhezt vezethet.

Akkor mire jó?

Összességében tehát látható, hogy nem éri meg az ingyenes megoldást választani! Igazából az is kijelenthető, hogy nem való semmire. Ki az aki egy sablonos és nem keresőbarát kéretlen reklámokkal teli weboldalt szeretne? Ha nem ilyet szeretne, akkor ajánljuk az egyedi weblapkészítés lehetőségét, melyben a reelweb.hu szívesen áll rendelkezésére.

Egyedi weboldal vagy CMS rendszer?

A tartalomkezelő rendszereknek természetesen vannak előnyei és hátrányai is. Jelenleg a WordPress a legnépszerűbb ezen rendszerek között, bár a Joomla és a Drupal is sokak által használt CMS rendszer. Ezekre egytől-egyig igaz, hogy gyorsan telepíthetőek, tehát elég pár perc, és az alapweboldal már kész is, lehet alakítgatni. Nem kell programozónak lenni ahhoz, hogy a weboldalt össze lehessen rakni, illetve már rengeteg kiegészítőt lehet hozzá letölteni, sőt az esetek többségében olcsóbb, mint az egyedi fejlesztésű weboldal. Persze az is gyakran előfordul, hogy egy CMS rendszer egyes moduljai, illetve a több funkcióval rendelkező kiegészítő megoldások már komolyabb összegbe kerülnek.

A vélemények persze megoszlanak, de a legtöbb szakember azt hangoztatja, hogy ha csak lehet, érdemes inkább egy kicsit több pénzt rászánni a projektre, és az egyedi fejlesztést választani. A nyílt forráskódú tartalomkezelők esetében ugyanis problémák jelentkezhetnek a program frissítésekor, a szabadon hozzáférhető forráskód miatt könnyedén hackertámadások célpontjai lehetnek. Tudni kell továbbá, hogy túl sok kódot tartalmaznak, melyek lassítják az oldal betöltődési sebességét, így persze a Google keresési eredményeiben is hátrébb kerülhetnek. Ami pedig a legrosszabb, hogy böngészőfüggőek, vagy némely funkciók nem működnek minden böngészőben! Az egyedi weblapok esetében a felmerülő hibák javítása garantált, hiszen a fejlesztők ezt általában garanciában elvégzik, míg egy CMS rendszer esetén meg kell várni, amíg a fejlesztők közössége elvégzi a hiba javítását, amely több nap, több hét, de akár több hónap is lehet.

Az egyedi fejlesztésű weblapokat viszont pontosan olyanra lehet alakítani, amilyenre csak szeretnénk. Könnyen optimalizálhatóak, a zárt forráskód miatt nagyobb a biztonságuk, és mivel egyediek, nem áll fenn annak a veszélye, hogy böngészés közben belefutunk egy olyan weboldalba, amely pontosan ugyanazt a websablont használja, mint a mienk. Az egyedi weboldalak mindig pont annyit tudnak, amennyit kell, hiszen teljesen testre szabhatóak, a saját igényeink szerint bármikor, bárhogyan fejleszthetőek, ami miatt ezek a honlapok sokkal inkább felhasználóbarátak, mint egy CMS rendszer.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Arculattervezés

Az arculat összetett rendszer, amely a piac felé sugárzott vizuális kommunikációhoz szükséges elemek összessége. Az első és legfontosabb eleme a logó, ami a fő vonalat határozza meg az arculattervezés során.

Weblapkészítés

Egyetlen vállalat, sőt még a legkisebb vállalkozás sem számíthat igazi sikerekre egy jól megtervezett és látogatott weblap nélkül. Ha az emberek többsége bármit is keres, azonnal online segítséget kér.

Admin felület

Weblapjainkhoz admin felületet is tudunk biztosítani, ahol ügyfeleink egyszerűen bárhonnan és bármikor módosíthatják a weblapjukon elhelyezett képeket és szövegeket.

Keresőoptimalizálás

Egyre többen fordulnak a keresőoldalakhoz, bármit is keresnek, bármire is van szükségük. Ha az interneten szeretnénk hirdetni, akkor a leghatékonyabb módszer a keresőoptimalizálás.