Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Számtalan kutatás és elemzés látott napvilágot a múltban arról, hogy tulajdonképpen milyen is egy igazán sikeres honlap, ami nemcsak hasznos információkkal szolgál a látogatók számára, hanem ezen felül pénzt is hoz tulajdonosának. A kutatások eredményeinek összesítése alapján pedig végre kiderült, hogy pontosan mi kell ahhoz, hogy egy honlap igazán sikeres legyen.

2015-08-31
Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Átgondolt grafikai tervezés

Az ügyes tervezés első lépése az arculat egységesítése. Ez összességében nemcsak a honlap, hanem a cégarculat esetében is szükséges lépés, de minden esetben fontos meghatározni ebben a pontban, hogy milyen kinézet, milyen hangulat áradjon a honlapból. A legfontosabb elvárások a barátságosság, a jól megválasztott, nem hivalkodó dizájn és színkombinációk, ezen felül pedig az átláthatóság. Ha ezek mind adottak, akkor máris megtettük az első lépést ahhoz, hogy weboldalunk sikeressé váljon. Az egységes arculat azonban még nem minden, amennyiben ugyanis vannak konkurensek, minden esetben fontos, hogy őket is szemmel tartsuk, illetve elemezzük őket. Készítsünk konkrét listát – pro és kontra egyaránt –, nézzük át a sikeres honlapokat, próbáljunk meg rájönni, hogy mi lehet a titkuk, és erősítsünk azon a téren. Természetesen másolni sosem szabad, így arra mindig gondosan ügyeljünk, hogy saját weboldalunk egyedi legyen, az egyediség ugyanis a kutatások szerint minden esetben a siker kulcsa.

Kifinomult keresőoptimalizálás

Természetesen egy honlap még nem lesz sikeres csak attól, hogy nagyszerűen néz ki, a statisztikák szerint ugyanis a legtöbb forgalmat többnyire a jó SEO, azaz a keresőoptimalizálás, valamint természetesen az exkluzív tartalom generálja. Érdemes komolyan átgondolni, hogy az adott honlapon milyen információkat közlünk, honnan veszünk át anyagokat, milyen képeket és videókat teszünk fel. Ha közéleti témában mozgunk, akkor például figyelni kell a közízlést, és ahhoz kell igazítani mindent, ez ugyanis rövid távon is garantáltan sikeressé tesz egy weboldalt. Ha nem tartalmat közvetítünk, hanem saját termékeket vagy szolgáltatást árulunk, abban az esetben mindig válasszunk profi fotóst és prezentőrt, hogy minden a lehető legjobb minőségben kerüljön tálalásra. Az adatok alapján a legtöbb pénzt és a legtöbb látogatót azok a honlapok generálják, ahol nagyon sokat adnak a minőségre!

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Jól megválasztott domain

Az is kiemelkedően fontos, hogy egy weboldal a megfelelő domain nevet kapja. A név mindig legyen a márkanév, vagy szorosan kötődjön a tevékenységhez, hogy már innen is tudni lehessen, mivel foglalkozik az oldal, mi a szándéka és a célja. Fontos szempont ezen felül a megjegyezhetőség, valamint az is, hogy a Google „szeresse”, így amennyiben például labdákkal foglalkozik a weboldal, célszerű a domain névben is szerepeltetni ezt a szót valamilyen formában. Talán sokak számára megdöbbentő, de a sikeres honlap nem olcsó! A kutatások bebizonyították, hogy az előre felépített rendszereken alapuló weboldalak nagyon behatároltak, mindig megrekednek egy szinten, ellenben ha egy szakember, egy programozó készíti, akkor mintegy 30 százalékkal nagyobb az esélye az idő előtti megtérülésre, ezen felül pedig magasabb a profitra. A legfontosabb azonban, hogy a honlapkészítésre mindig egyfajta befektetésként kell gondolni, ami már rövidtávon is képes megtérülni. Persze a siker kulcsa az is, hogy az átadás vagy az indulás után folyamatosan dolgozni kell a weboldalon, mert a növekedés minden esetben csak így érhető el.

Bevételt termelő weboldal

Egy honlap esetén a siker összességében azt jelenti, hogy a weboldal naponta képes bevételt produkálni a tulajdonosnak, nem csak tartalomszolgáltató esetén pedig legalább 3 új megkeresést kap egy héten, amelyekből legalább 2 megrendelésnek tekinthető. A kutatások alapján csak akkor lehet sikeres egy honlap, ha a nap 24 órájában a látogatók és a megrendelők rendelkezésére áll, segít növelni a cég ismertségét, ezen felül pedig úgy mutat be ajánlatokat, termékeket vagy információkat, hogy azok rögtön kelendőek legyenek.

Kapcsolódó kulcsszavak

# weblap

# egyedi webfejlesztés

# sikeres weboldal

Kapcsolódó híreink

Mire jó az ingyenes weboldalkészítés?

Mire jó az ingyenes weboldalkészítés?

Ma már rengeteg ingyenes weboldalkészítési lehetőség van az interneten. Első hallásra nagyon vonzónak hangzik az ötlet, de egy ingyenes weboldal használatának számos rejtett hátránya van.

Egy weboldal önmagában nem elég!

Egy weboldal önmagában nem elég!

Sokan úgy gondolják, ha készíttetnek egy drága weboldalt, akkor máris a keresőlisták élére kerülnek, és hátradőlhetnek. Ez sajnos nem így van. Mi kell még a sikerhez?

Mi kell egy modern weboldalra?

Mi kell egy modern weboldalra?

Minden évben változik a trend, mások az elvárások, más a divat. Weboldalkészítés során rengeteg funkció szóba jöhet, ám vannak olyan elemek, amelyeket mindenképpen ajánlott elhelyezni.

Kapcsolódó szolgáltatások

Weblapok keresőoptimalizálása

A seo a különböző keresőkből származó látogatói forgalom maximalizálásáért felel azzal, hogy minél jobb pozíciókat tesz lehetővé adott kulcsszavakra a találati listán. Tehát nem kérdés, keresőoptimalizálni kell a weboldalakat.

Tovább »

Weboldal karbantartás

Egy weboldal elkészítése csak az első lépés egy vállalkozás ismertté tételéhez. Nem lehet hátradőlni, energiát kell fektetni a folyamatos karbantartásba, a weboldal teljesítményének maximalizálásába.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763