Egyedi weblapok készítése
Kérdése van?

+36 70 410 1763
hello@reelweb.hu
Ajánlatkérés
Menü
Legfrissebb blogbejegyzés

Mi az a reszponzív webdesign?

Ön milyen eszköz segítségével szokott navigálni az interneten? Asztali gépen, laptopon, okostelefonon vagy táblagépen, esetleg a felsoroltak közül többet is használ erre a célra? Ha igen, akkor bizonyára szembesült már azzal a kellemetlen problémával, hogy egy weboldal például tökéletesen megnyitható a laptopjáról, okostelefonon azonban olvashatatlan az írás, vagy egyszerűen be sem jön az adott honlap. Tovább »
Aktuális akcióink

Weblapkészítés felsőfokon!

seo

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Számtalan kutatás és elemzés látott napvilágot a múltban arról, hogy tulajdonképpen milyen is egy igazán sikeres honlap, ami nemcsak hasznos információkkal szolgál a látogatók számára, hanem ezen felül pénzt is hoz tulajdonosának.

 

A kutatások eredményeinek összesítése alapján pedig végre kiderült, hogy pontosan mi kell ahhoz, hogy egy honlap igazán sikeres legyen.

Átgondolt grafikai tervezés

Az ügyes tervezés első lépése az arculat egységesítése. Ez összességében nemcsak a honlap, hanem a cégarculat esetében is szükséges lépés, de minden esetben fontos meghatározni ebben a pontban, hogy milyen kinézet, milyen hangulat áradjon a honlapból. A legfontosabb elvárások a barátságosság, a jól megválasztott, nem hivalkodó dizájn és színkombinációk, ezen felül pedig az átláthatóság. Ha ezek mind adottak, akkor máris megtettük az első lépést ahhoz, hogy weboldalunk sikeressé váljon. Az egységes arculat azonban még nem minden, amennyiben ugyanis vannak konkurenseink, minden esetben fontos, hogy őket is szemmel tartsuk, illetve elemezzük őket. Készítsünk konkrét listát – pro és kontra egyaránt –, nézzük át a sikeres honlapokat, próbáljunk meg rájönni, hogy mi lehet a titkuk, és erősítsünk azon a téren. Természetesen másolni sosem szabad, így arra mindig gondosan ügyeljünk, hogy saját weboldalunk egyedi legyen, az egyediség ugyanis a kutatások szerint minden esetben a siker kulcsa.

Kifinomult keresőoptimalizálás

Természetesen egy honlap még nem lesz sikeres csak attól, hogy nagyszerűen néz ki, a statisztikák szerint ugyanis a legtöbb forgalmat többnyire a jó SEO, avagy a keresőoptimalizálás, valamint természetesen az exkluzív tartalom generálja. Érdemes komolyan átgondolni, hogy az adott honlapon milyen információkat közlünk, honnan veszünk át anyagokat, milyen képeket és videókat teszünk fel. Ha közéleti témában mozgunk, akkor például figyelni kell a közízlést, és ahhoz kell igazítani mindent, ez ugyanis rövid távon is garantáltan sikeressé tesz egy weboldalt. Ha nem tartalmat közvetítünk, hanem saját termékeket vagy szolgáltatást árulunk, abban az esetben mindig válasszunk profi fotóst és prezentőrt, hogy minden a lehető legjobb minőségben kerüljön tálalásra. Az adatok alapján a legtöbb pénzt és a legtöbb látogatót azok a honlapok generálják, akik nagyon sokat adnak a minőségre!

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Jól megválasztott domain

Fontos ugyanakkor, hogy sikeres weboldalunk a megfelelő domain nevet kapja! A név mindig legyen a márkanév, vagy szorosan kötődjön a tevékenységhez, hogy már innen is tudni lehessen, hogy mivel foglalkozunk, mi a szándékunk és a célunk. Fontos szempont ezen felül a megjegyezhetőség, valamint az is, hogy a Google „szeresse”, így amennyiben például labdákkal foglalkozunk, célszerű a domain névben is szerepeltetni ezt a szót valamilyen formában. Talán sokak számára megdöbbentő, de a sikeres honlap nem olcsó! A kutatások bebizonyították, hogy az előre felépített rendszereken alapuló weboldalak nagyon behatároltak, mindig megrekednek egy szinten, ellenben ha egy szakember, egy programozó készíti, akkor mintegy 30 százalékkal nagyobb esélyünk van az idő előtti, ezen felül pedig magasabb profitra. A legfontosabb azonban, hogy a honlapkészítésre mindig egyfajta befektetésként tekintsünk, ami már rövidtávon is képes megtérülni. Persze a siker kulcsa az is, hogy az átadás vagy az indulás után folyamatosan fejlődjünk, dolgozzunk rajta és tökéletesítsük, mert a növekedés minden esetben csak így érhető el.

Bevételt termelő weboldal

Egy honlap esetén a siker összességében azt jelenti, hogy a weboldal naponta képes bevételt produkálni a tulajdonosnak, nem csak tartalomszolgáltató esetén pedig legalább 3 új megkeresést kap a héten, amelyekből legalább 2 megrendelésnek tekinthető. A kutatások alapján csak akkor lehet sikeres egy honlap, ha a nap 24 órájában a látogatók és a megrendelők rendelkezésére áll, segít növelni a cég ismertségét, ezen felül pedig úgy mutat be ajánlatokat, termékeket vagy információkat, hogy azok rögtön kelendőek legyenek.

Ha ezeket az alapszabályokat betartjuk, a kutatások eredményei alapján – elméleti síkon – biztosak lehetünk abban, hogy egy sikeres honlap tulajdonosai vagyunk, ami hosszú távon is garantálhatja majd számunkra a megélhetést.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Arculattervezés

Az arculat összetett rendszer, amely a piac felé sugárzott vizuális kommunikációhoz szükséges elemek összessége. Az első és legfontosabb eleme a logó, ami a fő vonalat határozza meg az arculattervezés során.

Weblapkészítés

Egyetlen vállalat, sőt még a legkisebb vállalkozás sem számíthat igazi sikerekre egy jól megtervezett és látogatott weblap nélkül. Ha az emberek többsége bármit is keres, azonnal online segítséget kér.

Admin felület

Weblapjainkhoz admin felületet is tudunk biztosítani, ahol ügyfeleink egyszerűen bárhonnan és bármikor módosíthatják a weblapjukon elhelyezett képeket és szövegeket.

Keresőoptimalizálás

Egyre többen fordulnak a keresőoldalakhoz, bármit is keresnek, bármire is van szükségük. Ha az interneten szeretnénk hirdetni, akkor a leghatékonyabb módszer a keresőoptimalizálás.