Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Mi kell egy modern weboldalra?

Minden évben változik a trend, mások az elvárások, más a divat. A használható honlaphoz elengedhetetlen a megfelelő tartalom és a jól megírt szöveg, de a külső megjelenés legalább ennyire fontos. Weboldalkészítés során rengeteg funkció jöhet szóba, de vannak olyan elemek, amelyeket mindenképpen ajánlott elhelyezni.

2016-12-12
Mi kell egy modern weboldalra?

Arculat, logó

A weboldal arculata kulcsfontosságú a sikeressége szempontjából. Ha egy látogató érkezik a weboldalra, elsőnek az arculatot fedezi fel, és ez alapján dönti el, hogy folytatja-e a böngészést vagy sem. Fontos a logó és a webdesign összhangja. A logónak és a weboldalnak tükröznie kell a tevékenységet és bizalmat kell sugallnia a vállalkozásról. Az első találkozás döntő lehet. Mire érdemes figyelni?

 • Ügyelni kell a felhasználói élmény maximalizálására. A felhasználói élmény nem más, mint azok a benyomások, amik a felhasználót a weboldal használata közben érik. Ilyenek azok az elemek, amelyek elősegítik a kommunikációt a felhasználó és a weboldal között (szalagok, gombok, csúszkák, űrlapok, stb.). Mindezeknek összhangban kell lenniük a weboldal színvilágával, stílusával, formáival. 
 • A mobilon is könnyen használható weboldal évek óta fontos, idén már annyira, hogy a Google kereső bünteti azokat a weboldalakat, amelyek nem rendelkeznek mobil nézettel. 2017-ben ez már követelmény, és nem elvárás.
 • Mára divattá vált az absztrakt design. Érdekes ötletekkel és megvalósításokkal találkozhatunk egyes weboldalakon. Nagy színes négyzetek, árnyékok, egymásra helyezett síkok, belógó nagyméretű szövegek, túlzott egyszerűség.
 • Bizonyos témáknál előtérbe kerülnek olyan weboldaltervek, amelyek böngészés során lelkileg megérintik a látogatókat. Ez könnyedén elérhető nagy felbontású képekkel, háttérben futó érzelmes videókkal.
 • Tovább fokozza a felhasználói élményt az interaktív elemek használata. Ilyenek például a mozgó navigáció, interaktív történetmesélés, animációk elhelyzése, rajzolt illusztrációk, kézzel készített ikonok, középre rendezett vagy két hasábban megjelenő tartalmak a weboldalon.
 • Az egyéni betűtípusok használata a logóban és a weboldalon nagyon divatos. Viszont ügyelni kell arra, hogy minden platformon megfelelően jelenjenek meg az egyedi betűk, mert különben elég nagy hátrány származhat belőle.
 • Nemcsak a kézzel rajzolt ikonok, de a kézzel rajzolt logó is nagyon egyedi. Egy ilyen logó közelebb hozza a felhasználót a márkához.
 • Logóknál mindig is fontos elvárás volt a minimalizmus. Idén ez a retró elemekkel vegyül. Egyre többen használnak modern megvalósítású retró elemeket, szimbólumokat.

Mi kell egy modern weboldalra?

Weboldal, webáruház

Régóta tisztában vagyunk vele, hogy figyelmen kívül hagyni az internet adta lehetőségeket egyenlő azzal, hogy kizárjuk magunkat a gazdasági élet jelentős részéből. Mivel ma már a versenyképesség súlyozott tényezője az internetes kommunikáció minősége is, nem elég, hogy legyen egy valamilyen honlapunk, webáruházunk, hanem a digitális versenyképességet tekintve az élbolyba kell tartoznia, ha jó eredményeket akarunk elérni. Mire kell figyelni?

 • A keresőbarát kialakítás mellett a marketing szemléletű felépítés és a látogatóbarát szerkezet is kiemelt jelentőséggel bír, ugyanis sokszor pont ezeken múlik, hogy a látogatók maradnak-e, vagy azonnal tovább kattintanak.
 • A gyors betöltődés is alapkövetelmény a mai világban. Érdemes megcélozni a Google által javasolt 1 másodperces betöltődési időt.
 • Az olvasói komment lehetőség, a kép- és videófeltöltések mellett ajánlott Facebook, Twitter és Google+ megosztás ikonokat is elhelyezni, ezzel is megalapozható a későbbi népszerűsítés.
 • A kapcsolatfelvételi űrlap hozzásegíti a látogatókat, hogy egyszerűen kapcsolatba léphessenek a tulajdonossal.
 • A folyamatosan frissülő minőségi tartalmak mágnesként vonzzák vissza a látogatókat. Az ilyen tartalmak előállítása nem kis munka, de rá kell szánni az időt és az energiát a siker érdekében.
 • Dinamikus keresés segítségével sokkal gyorsabbá tehető a keresett információ megtalálása. Amint valaki elkezd gépelni a keresőmezőbe, azonnal megjelennek a termékek, vagy azok a tartalmak, amik tartalmazzák a beírt karaktereket. 
 • Webáruházakban fontos a sok kép, leírás és termékismertető videó használata. Ajánlott 360 fokos körbeforgatható képek alkalmazása, mert így a vásárló sokkal pontosabb képet kap a termékről. További előnyt jelent egy részletes leírás, valamint gyártói vagy saját készítésű videók beágyazása. 
 • Mobil applikáció készítése a weboldalhoz. Egy jól elkészített app segítségével a felhasználó folyamatosan kapcsolatban van a weboldallal. Webáruház esetén ugyanúgy vásárolhat, és könnyen értesülhet az akciókról.
 • Manapság ismét divatossá váltak a chatbotok. A velük folytatott beszélgetés hasonlít a valódihoz, ezért olyan népszerűek. Segítségükkel könnyebb a tájékozódás, sokan fordulnak hozzájuk, ha valami kérdésük akad. A chatbot egy automatikus ügyfélszolgálat, amely a gyakori és tömegesen érkező kérdésekre ad választ.
Kapcsolódó kulcsszavak

# weboldal

# modern weboldal

# modern webáruház

Kapcsolódó híreink

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Számtalan kutatás és elemzés látott napvilágot a múltban arról, hogy tulajdonképpen milyen is egy igazán sikeres honlap, ami nemcsak hasznos, hanem ezen felül pénzt is hoz tulajdonosának.

Még több látogató a weboldalra?

Még több látogató a weboldalra?

Egy honlap megszerkesztése csak az első lépés egy vállalkozás ismertté tételéhez. Hosszú út vezet az üzleti sikerek begyűjtéséhez, ezért kitartás, és ami a legfontosabb, professzionális hozzáállás kell.

A közösségi média hatásai a weboldalakra

A közösségi média hatásai a weboldalakra

Egy nemrég közzétett médiakutatás szerint az üzleti világ számára mainstream eszközzé, azaz vezérfonallá vált a közösségi média, ami lassan egyre több feladatot vesz át a klasszikus médiakampányoktól.

Kapcsolódó szolgáltatások

Weboldal korszerűsítés

Ma már kijelenthető, hogy weblapok is elavulhatnak. A látogatók igényei és a webes megjelenés elvárásai folyamatosan változnak. Az online megjelenés nagyon fontos az új ügyfelek szerzésében.

Tovább »

Reklámgrafika, webgrafika

Egy vállalkozás életében fontos szerepet játszik a reklám és a különböző online felületeken elhelyezett webgrafikák. Sok módja van az online reklámozásnak és számos lehetőség közül lehet választani.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763