Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat
Tárhelyszolgáltató választás

Tárhelyszolgáltató választás lépésről lépésre

A vállalkozók mind tisztában vannak azzal, hogy a minőségi weboldal kulcsfontosságú. Nagy kihívást jelenthet a megfelelő hoszting cég kiválasztása, azonban ez a feladat nem lehetetlen a hatalmas választéknak köszönhetően. Ma már az elérhető lehetőségeknek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő webhoszting szolgáltatást. A helyzetet nagyban megkönnyíti, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen igényeknek kell majd a jövőben megfelelni. Ebben a cikkben néhány tanácson keresztül világosabbá válhat, hogy milyen előnyökkel jár a megfelelő webtárhely kiválasztása, illetve mire érdemes odafigyelni. Elsőként néhány kérdés, amit érdemes átgondolni a választás előtt:

  • Mennyi a havi/éves keret?
  • Mennyi lesz majd az átlagos forgalom?
  • Mekkora méretű lesz a weboldal és mekkora tárhelyre lesz majd szükség?
  • Milyen egyéb biztonsági szolgáltatásokra lehet szükség?

Tárhelyszolgáltató választás lépésről lépésre

A fenti pontok meghatározásával csak az első lépésen vagyunk túl, azonban ezek a válaszok máris közelebb vezetnek minket az ideális webtárhelyet biztosító céghez. Fontos kiemelni, hogy nem szabad csak az árak alapján dönteni, javasolt szem előtt tartani, hogy megbízató webtárhelyet biztosító szolgáltatásra essen a választás.

Csak játszadozzunk el a gondolattal, hogy mi történhet ,ha a weboldal nem elérhető. Ez felér egy olyannal, mintha a bolt nyitvatartási ideje alatt a bejárati ajtók nem nyílnának ki. A látogatók nem tudnak belépni és vásárolni. A webhelyek a nap 24 órájában elérhetőek, azonban ha a webhely hozzáférhetetlen, akkor az veszteséghez vezethet. Tökéletes példa, amikor az Amazon oldala 2013 augusztusában 30 percre leállt és percenként 66,240 dollár veszteséget termelt.

Milyen típusú webtárhelyre van szükség?

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy a vállalkozásnak milyen igényei vannak, akkor az segít a választásban. Ha olyan weboldal kialakítása a cél, amelyiken nagy a napi forgalom, akkor nem javasolt egy osztott szerver választása, mivel azok a szerverek sok kisebb webhelynek adnak helyet, tehát korlátozott igényekkel rendelkeznek. Éppen ezért kellő figyelmet kell fordítani a gyors betöltődésre. Az SSD meghajtós tárhelyek sokkal gyorsabbak, hiszen az SSD egy olyan meghajtó, amely nagyban hozzájárul a weboldal adatainak gyors betöltéséhez. Ha a cég ilyen szerverekkel rendelkezik, akkor az egy pozitív dolog.

Ha minden a terv szerint halad, a weboldal tartalmazza a sikerhez vezető összes szükséges elemet, akkor növekedni fog az oldal forgalma. Néhány olcsóbb hoszting nem képes biztosítani elegendő erőforrást. Ezek olyan problémákat idézhetnek elő mint például lassú oldalbetöltés vagy akár a teljes leállás. Ezek mind bevételi kieséshez vezetnek és még a keresési rangsorra is hatással van. Sajnos a tapasztalatlan tárhelyszolgáltatók nem képesek egyszerre sok ügyfelet kiszolgálni. Ezért a legjobb döntés, ha egy már biztos lábakon álló szolgáltatóval dolgozunk együtt, akiknek van tapasztalatuk és képesek biztosítani a növekedés esetén kialakult helyzetet anélkül, hogy abból bármilyen hátrány keletkezne.

A HTML és a CSS nem rendelkezik speciális követelményekkel, de ha PHP-ra gondolunk, akkor mindenképpen olyan szolgáltatót kell találni, amely képes biztosítani a webhely számára szükséges PHP verziót és csomagokat. Ennek eldötéséhez érdemes lehet kikérni a fejlesztők véleményét is.

Rendelkeznek-e rendszeres biztonsági mentéssel?

Természetesen a pozitív hozzáállás nagyon fontos, de néha bekövetkezhetnek olyan dolgok, amelyekre nem is gondolnánk. Jobb tehát felkészültnek lenni, mint kapkodni a baj közepén. Ez egy meghatározó szempont, hiszen bármi megtörténhet és nem számít, hogy miért nem működik a webhely, vagy miért vesztek el a webhely adatai. Ilyen esetben ha a hoszting cég rendelkezik biztonsági mentési tervvel, akkor gyorsan helyreállítható a probléma, és minimalizálható a keletkező veszteség is. A biztonság mindennél nagyobb prioritást élvez, hiszen ez érinti a felhasználók személyes adatait is. Ez egy alapvető funkció, amely lehetővé teszi a biztonságos tranzakciókat. Ezt minden esetben a webtárhely szolgáltató cég nyújtja.

Milyen az ügyfélszolgálat?

Amikor eljutottunk arra a szintre, hogy tisztában vagyunk a megálmodott weboldal céljával, akkor ideje felvenni a kapcsolatot a megfelelő cégekkel, hogy végül sikeresen kiválaszthassuk a tökéletes partnert. Ekkor tesztelhetjük egyben a cég ügyfélszolgálatát is. Milyen módon lehet velük kapcsolatba lépni – online chat, e-mail, telefon support? Milyen gyorsan érkezett visszajelzés a megkeresésre? Ezekből mind kiderül, hogy mennyire veszik komolyan az ügyfélszolgálati feladatokat és hogyan állnak az új potenciális ügyfelekhez, tehát ízelítőt kaphatunk, hogy miként foglalkoznak majd velünk a jövőben. Sajnos nem mindegy, hogy egy instant kialakuló probléma esetén milyen gyorsan kapunk segítséget a hoszting cégtől.

Mennyibe kerül?

A webtárhely szolgáltatók skálája nagyon színes. Vannak meglepően alacsony áron elérhető csomagok, amelyek igen csábítóak lehetnek, azonban ne feledjük el azt a tényt, hogy pontosan azt kapjuk, amiért fizetünk. A legolcsóbb árak általában lassú kiszolgálást, gyenge ügyfélszolgálatot és gyakori leállásokat tartogathatnak. Érdemes elgondolkodni, hogy tényleg megéri egy kicsit költségesebb csomagot választani és megúszni a problémákat, mint kiválasztani a legolcsóbb lehetőséget és állandó komplikációkkal szembesülni. Ezzel elkerülhető lehet a bosszankodás és a felesleges stressz.

Biztosítja az SSL tanúsítványt?

Az SSL jelentése: Secure Socket Layer. Ez egy elengedhetetlen tanúsítvány a felhasználók biztonságának érdekében. Amennyiben érzékeny információk megadása történik a weboldalon, akkor különösen javasolt figyelmet fordítani erre. Ez a tanúsítvány általában többletköltségként jelenik meg, azonban néhány cég csomagjába már kalkulálva van egy tanúsítvány biztosítása. Magasan növelheti a weboldal biztonságát, több bizalommal indítanak a jövőbeli vásárlók tranzakciókat.

Összegzés

Ha ott tartunk, hogy kiválasszuk a megfelelő web hoszting szolgáltatást, akkor könnyen elveszhetünk a bőség zavarában. Rengeteg kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni, aminek eredménye végül egy sikeres webhely lesz. Ezért elsőként mindenképpen össze kell foglalni az igényeket a weboldallal kapcsolatosan és tisztázni kell, hogy mit várunk el a webtárhelyet szolgáltató cégtől. Ha minden feltett kérdésre kielégítő választ kapunk és a cég felszereltsége is megfelelő, akkor a közös munka nagy valószínűséggel virágzó lesz.

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 6. „A” épület II. emelet 48. ajtó
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763