Egyedi weblapok készítése
Kérdése van?

+36 70 410 1763
hello@reelweb.hu
Ajánlatkérés
Menü
Legfrissebb blogbejegyzés

Mi az a reszponzív webdesign?

Ön milyen eszköz segítségével szokott navigálni az interneten? Asztali gépen, laptopon, okostelefonon vagy táblagépen, esetleg a felsoroltak közül többet is használ erre a célra? Ha igen, akkor bizonyára szembesült már azzal a kellemetlen problémával, hogy egy weboldal például tökéletesen megnyitható a laptopjáról, okostelefonon azonban olvashatatlan az írás, vagy egyszerűen be sem jön az adott honlap. Tovább »
Aktuális akcióink

Weblapkészítés felsőfokon!

seo

Tíz hasznos tipp webfejlesztőknek

A reelweb.hu már több mint 12 éve teljesíti Pápa, Győr, Tatabánya, Budapest, Székesfehérvár és Debrecen településeken, illetve ezek környékén a felmerülő igényeket. A hosszú évek alatt kitapasztaltuk, hogyan lehet a leghatékonyabb munkával a legjobb eredményeket elérni. Cikkünkkel segítséget szeretnénk nyútani mindazoknak, akik kezdőként vagy tapasztalatlan programozóként űzik az ipart. De vannak olyan tippek is, amelyek hasznosak lehetnek a szakmában régi motorsonak számító kollégáknak is.

 

1. Vállaljon felellősséget

A jó webprogramozónak felelősséget kell vállalnia az általa elvégzett munkáért. Mindenkor vállalnia kell, hogy az általa fejlesztett modulok teljesek és hibamentesek. Ha mégis elkerüli egy hiba a figyelmét, akkor azt természetesen garanciális gyors munkával szó nélkül javítania kell.

2. Képezze önmagát

Fontos, hogy saját maga irányítsa karrierjét, és gondoskodjon arról, hogy bármilyen szakmabeli feladat elvégézéséhez piacképes legyen. Ehhez folyamatosan képeznie kell magát, szakmabeli könyveket, illetve fórumokat olvasni. Ha vannak tapasztalt és általa is elismert kollégái, bátran kérje ki azok véleményét az aktuális trendekről és programozási szokásokról.

3. Ne legyen lusta javítani

Egy jó webfejlesztő nem ijed meg a kihívásoktól, bátran vállalja a rábízott feladatokat, és büszke arra, amit csinál. Ha a projekt közben nem elégedett a kód hatékonyságával vagy a grafika szerkezetével, akkor nem lehet úgy hagyni, mondván, hogy működik, majd ha lesz időm, kijavítom. Nem lesz! Az ilyen problémákat a megfogalmazódás pillanatában ki kell irtani. Ha ez elmarad, akkor a weboldal ezen pontjai mindvégig kísérteni fogják, ha karbantartásra kerül a sor.

4. Tudnia kell nemet mondani

Ne legyen munkaéhes. Minden megrendelés elött fel kell mérnie, hogy van-e megfelelő kapacitása és ideje a feladat elvégzéséhez. Ha nincs, akkor inkább ne is vállalja a megbízást, vagy próbáljon meg tágabb határidőt kérni. Nagyon fontos, hogy ha a helyzet úgy kívánja, akkor tudjon nemet mondani.

5. Formázott és áttekinthető kódot írjon

A weboldalak szerveroldali kódja nem elérhető a felhasználók számára, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell szépnek lennie. Fontos az átlátható és hordozható kódok gyártása, amelyek későbbi projektekben is könnyedén felhasználhatóak, és jelentősen megrövidíthetik a hasonló feladatok kódolási idejét. Használjon értelmes változóneveket, és ügyeljen arra, hogy a függvényei a lehető legegyszerűbbek legyenek. Egy régi közismert informatikus közmondás szerint: „Embert barátjáról, informatikust forráskódjáról.”

Tíz hasznos tipp webfejlesztőknek

6. Gyakorljon

Soha ne higgye, hogy mindent tud. Mindig van mit tanulni, sőt, az eddig megtanultakat folyamatosan kell ismételni. A legtöbb webfejlesztő nem gyakorol. Ha valamit nagyon gyorsan és precízen szeretnénk csinálni, akkor az sok gyakorlást igényel. A gyakorlási feladatok lehetnek teljesen egyszerűek, vagy egészen bonyolultak. Lényeg az, hogy magunktól írjuk őket, mindenféle segítség igénybe vétele nélkül. Felejtse el a CTRL+C billentyűkombinációt.

7. Teszteljen alaposan

Gyakori mondat a webfejlesztők körében, hogy kész ez a modul. Valóban? Az nem elég, ha minden fontos kódsor a helyén van, és úgy érzi, hogy ennél többet már nem lehet hozzátenni. Tesztelni is kell. Nagyon fontos az elfogadási és egységtesztek elkészítése, mert általuk kiszűrhetőek a legalattomosabb hibák is. Kiegészítő megoldásként hasznos lehet egy harmadik fél bevonása, aki függetlenként teszteli a kódot. Értékes információkat kaphat tőle a kód hatékonyabbá, illetve felhasználóbarátabbá tételére. Több szem többet lát.

„a tervező nem akkor tudja hogy tökéleteset alkotott, ha már nincs mit hozzátenni, hanem ha nincs mit elvenni” (Antoine de Saint-Exupéry)

8. Ne legyen makacs

Merjen segítséget kérni, vagy ha ideje engedi, másoknak is segíteni. Ha valaki felajánlja, hogy segít, legyen hálás, hiszen ha olyan ember segít, akinek az adott témában több tapasztalata van, akkor hamarabb végez a feladatával, és a munka minőségének színvonala is emelkedni fog. Ugyanilyen fontos, hogy ha más kér segítséget, akkor egy jó webfejlesztő önzetlenül és a legjobb tudásával segítsen.

9. Ha fáradt, akkor pihenjen

A programozás nagyon komoly munka, hosszútávú összpontosítást igényel. Ha úgy érzi, hogy nincs ötlete, vagy csak vergődik a kód felett, akkor abba kell hagyni a programozást. Ilyenkor más tevékenység után kell nézni, amely nem igényel agymunkát. A fáradt aggyal született kódok bizonyítottan rosszabb hatékonyságúak, és általában a kód újraírásával végződnek.

10. A megrendelői igényeket és érdekeket tartsa tiszteletben

Az egyik legfontosabb feladat. Az elégedett ügyfélnél jobb nincs. Az esetek többségében az ügyfelek nem tartanak lépést a trendekkel. Ügyeljen arra, hogy mindig pontosan mérje fel a felhasználói igényeket, és ha módja van rá, olyan útra terelje a projektet, amely modern és a megrendelő érdekeit szolgálja, még akkor is, ha ezért harcolnia kell.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Arculattervezés

Az arculat összetett rendszer, amely a piac felé sugárzott vizuális kommunikációhoz szükséges elemek összessége. Az első és legfontosabb eleme a logó, ami a fő vonalat határozza meg az arculattervezés során.

Weblapkészítés

Egyetlen vállalat, sőt még a legkisebb vállalkozás sem számíthat igazi sikerekre egy jól megtervezett és látogatott weblap nélkül. Ha az emberek többsége bármit is keres, azonnal online segítséget kér.

Admin felület

Weblapjainkhoz admin felületet is tudunk biztosítani, ahol ügyfeleink egyszerűen bárhonnan és bármikor módosíthatják a weblapjukon elhelyezett képeket és szövegeket.

Keresőoptimalizálás

Egyre többen fordulnak a keresőoldalakhoz, bármit is keresnek, bármire is van szükségük. Ha az interneten szeretnénk hirdetni, akkor a leghatékonyabb módszer a keresőoptimalizálás.