Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Az egyedi online szoftverek térhódítása

Az internethasználat ma már korántsem pusztán az asztali számítógéphez kapcsolódik, hiszen a mindennapjaink szerves részét képező tabletek és okostelefonok gyakorlatilag tartózkodási helytől függetlenül lehetővé teszik a világháló elérését. Az előnyök kézenfekvőek: univerzálisan, bármikor, bárhonnan, több platformról, több felhasználó érheti el az online szoftvert, akár azonos időben, és a hozzáférések is viszonylag egyszerűen szabályozhatóak.

2017-10-18
Az egyedi online szoftverek térhódítása

A webes szoftverek térhódítása

Ma már egyre nagyobb az igény arra, hogy több ember is dolgozhasson ugyanazon adatbázison egy cégen belül, és több platformon. A legtöbb dobozos szoftver platformfüggő és mennyiségi liszensszel árulják őket, amit évente frissíteni kell. Sok esetben ezek nem hatékonyak, és hosszú távon nagyon drágák. Az ilyen szoftvereket nagyon jól tudják helyettesíteni az online szoftver megoldások. Futtatásukhoz nem kell más, csak egy internetkapcsolattal rendelkező eszköz és egy böngésző. A szoftver úgy működik, mint egy weboldal. Be kell írni a domain nevét a böngésző címsorába, és bejelentkezés után már használható is. Reszponzív kialakításának köszönhetően minden mobiltelefonhoz és tablethez alkalmazkodik.

Milyen webes szoftverek léteznek?

A legtöbb webes szoftver konkrét megrendelésre készül, melyek segítik egy cég vagy vállalkozás mindennapi életét. Nagy mértékben felgyorsítják a rutinfeladatok elvégézését, és segítik a vezetés munkáját. Néhány gyakori szoftvercsoport, amelyekre egyedi megoldások születnek:

 • Rendeléskövető, rendelésfeldolgozó szoftverek
 • Online nyilvántartó rendszerek, ügyféladatbázisok, raktáradatbázisok
 • Egyszerűsített vállalat- és folyamatirányítási szoftverek
 • Intelligens eszköz (rfid, chip, mágnescsík) alapú azonosító szoftverek
 • Hírlevélküldő rendszerek, időpontfoglaló, tanulmányi szoftverek

Léteznek ingyenes webes szoftverek is, amelyek a gyakran használt asztali alkalmazások online megfelelői. Sokan használják őket nap mint nap, hiszen nem kell őket frissíteni, mindig naprakészek és bárhonnan elérhetőek. Íme néhány gyakori példa: 

 • Microsoft Office 2007 - Google Docs
 • Microsoft Office Outlook 2007 - Gmail
 • Website Analysis Software - Google Analytics
 • Apple Aperture 1.5 - Flickr
 • Adobe Acrobat 8 - iConv

Mielőtt bárki online szoftverfejlesztésbe vágna, mindenképp mérje fel, hogy van-e az igényeinek megfelelő szoftver a piacon. Felesleges egyedit készíttetni, ha már valaki leprogramozta, és meg lehet vásárolni, vagy éppen ingyenesen elérhető. 

Webes szoftverek

Egyedi szoftverek készítésének menete

Fontos, hogy a megrendelőnek egy olyan dokumentummal kell készülnie, amely tartalmazza a szoftver összes funkcióját, a fejlesztéshez szükséges háttérismereteket, esetleg a fontosabb képernyőképek tervezetét is. Egy ilyen specifikáció nagyban megkönnyíti a későbbi fejlesztési folyamatot, és a megrendelő is tisztán látja saját szoftvere funkcióit, elvárt működését.

A fejlesztés folyamatos teszteléssel a megrendelővel történő egyeztetések alapján történik. A végeredmény egy olyan egyedi termék, amely illeszkedik a cég vagy vállalkozás arculatához, pontosan azokat a funkciókat tudja, amit elvárnak tőle. Segíti a céget és annak ügyvitelét jobbá, pontosabbá, hatékonyabbá, átláthatóbbá és nyereségesebbé tenni. A szoftver átadása után a megrendelő és a fejlesztő csapat időközönként összeülnek és egyeztetnek az esetleges hibák javításáról vagy a továbbfejlesztési lehetőségekről. Egy egyedi szoftver ára előre nehezen definiálható, de ami bizonyos, hogy hosszú távon biztosan megtérül.

Az online szoftverek előnyei

 • Gyorsak és könnyen kezelhetőek
 • Platformfüggetlenek
 • Nincs mennyiségi liszensz, korlátlan eszközön használhatóak
 • Egyedi igényekhez igazodik, nincsenek felesleges modulok
 • Könnyen frissíthetőek, hiszen csak a böngésző tartalmát kell újrahívni

Webes szoftverek készítése

Egyedi szoftvermegoldásra van szüksége? Egy asztali szoftvert vagy eljárást kellene webes felületen megvalósítani? Rendelésfeldolgozás, rendeléskövetés, vállalatirányítás, adatbázis kezelés, nyilvántartás, intelligens azonosítás, foglalási rendszer fejlesztése a feladat? Cégünk rövid határidővel vállalja az online szoftverek elkészítését.

Kapcsolódó kulcsszavak

# weblap

# szoftverfejlesztés

# online szoftver

# webes szoftver

Kapcsolódó híreink

Tíz hasznos tipp webfejlesztőknek

Tíz hasznos tipp webfejlesztőknek

Segítséget szeretnénk nyújtani mindazoknak, akik kezdő webprogramozóként űzik az ipart. Cikkünk a szakmában régi motorosnak számító kollégák számára is hasznos lehet.

A közösségi média hatásai a weboldalakra

A közösségi média hatásai a weboldalakra

Egy nemrég közzétett médiakutatás szerint az üzleti világ számára mainstream eszközzé, azaz vezérfonallá vált a közösségi média, ami lassan egyre több feladatot vesz át a klasszikus médiakampányoktól.

Mi az a reszponzív webdesign?

Mi az a reszponzív webdesign?

Ugyanazt a tartalmat különböző felbontású és méretű kijelzőkön más-más stílus alkalmazásával jeleníti meg. Erre nyújt megoldást a reszponzív webdesign.

Kapcsolódó szolgáltatások

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763