Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat
Weblapok keresőoptimalizálása

Keresőoptimalizálás, seo

Egy weboldal vagy webáruház üzemeltetőjének elsődleges érdeke, hogy minél több, az oldalon kínált termékekre, szolgáltatásokra, információkra kíváncsi látogató jusson el az oldalára, az oldalra látogató felhasználók közül pedig minél többen vásároljanak vagy kréjenek árajánlatot, szaknyelven minél magasabb legyen a konverzió. A keresőoptimalizálás a különböző keresőkből származó látogatói forgalom maximalizálásáért felel azzal, hogy minél jobb pozíciókat tesz lehetővé adott kulcsszavakra a találati listán.

Keresőoptimalizálás

Első oldalon lenni a google találati listáján

Könnyen belátható, hogy a különböző keresők – Google, Bing, stb. – találati listájának első pozíciói sok látogatót hoznak a weboldalak számára, hiszen a látogatók a keresés lefuttatása után általában a találati lista első oldaláról választanak. Ha a weboldal a fontos kulcsszavakra nem tud jó pozíciót felmutatni, akkor az adott szolgáltatást, terméket kereső potenciális ügyfelek a konkurencia oldalait fogják böngészni és vélhetően ott fogják a pénzüket elkölteni.

További fontos érv a keresőoptimalizálás fontossága mellett, hogy a felhasználók a felmérések szerint megbíznak a keresőkben, és aki elöl van, azt ők is megbízhatónak, hitelesnek gondolják, egyfajta előminősítésként tekintenek a keresők rangsorára.

Keresőoptimalizálás a jó helyezésekért

A keresőoptimalizálás – angolul Search Engine Optimization, azaz SEO, magyar fordításban: kereső motor optimalizálás – a weboldal, webáruház szerkezetének, tartalmának olyan célzott megváltoztatásait, módosításait jelentik, amelyek segítségével elérhető, hogy a keresők magasra értékeljék egy weboldal tartalmát és felhasználóbarátságát. Ha pedig a keresők az oldalt kiválónak értékelik, egyre előrébb jelenítik meg a találati listán.

Minden kereső egyesével feltérképezi az internetre kikerült weboldalak felépítését, szerkezetét, teljes tartalmát, és több száz szempont szerint elemzi ezeket az adatokat. Ezen szempontrendszer szerint a legjobb eredményt elérő, keresőoptimalizált weboldalak, webáruházak kerülnek a lista elejére. Tehát nem kérdés, keresőoptimalizálni kell a weboldalakat.

Keresőoptimalizálás szolgáltatásunk:

  • Teljes körű keresőoptimalizálás
  • On-site seo beállítások elvégzése
  • A weboldal tartalmának javítása, keresőoptimalizálása
  • Képek optimalizálása
  • Weboldal sebességének elemzése, optimalizálása

Ügyfeleink számíthatnak ránk és bízhatnak bennünk, hiszen minden szolgáltatásunkra 1 év garanciát vállalunk!

Hogyan történik a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás esetében két nagyobb tevékenységet különít el a szakma: az on-site seo-t és az off-site seo-t. Mint a nevéből is következik, az on-site keresőoptimalizálás esetében a keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek első körben átnézik a weboldal szerkezetét, felépítését, a kód megfelelőségét, szabványosságát, és kijavítják az ott talált hibákat, majd a honlap tartalmának átnézése következik.

A keresőoptimalizálás egyik legfontosabb területe az adott kulcsszóra releváns, jól felépített, helyesen kulcsszavazott szövegek megírása, már kész weboldal esetében ezen szövegek átírása, valamint ezek pontos, szabványkövető tartalomfeltöltése. A tapasztalatok szerint ezen szövegek, tartalmak feltöltöttsége majdnem mindig javításra szorul, és már csak a tartalom újraszövegezése és keresőoptimalizált feltöltése komoly eredményeket hoz a találati rangsorban.

A keresőoptimalizálás off-site, azaz a weboldalon kívül történő teendőire általában a weboldal kódjának és tartalmának optimalizálását követően kerül sor. Nagyon fontos a weboldalak minőségének, hitelességének megítélésében a keresők számára a weboldalra mutató hivatkozások, linkek, valamint a weboldalról más webes felületeken megjelenő tartalmak minősége. Ezen tevékenység egyik fontos etapja a linképítés, ahol a keresőoptimalizálási célokkal összhangban bejegyzések, hivatkozások, PR jellegű írások kerülnek kihelyezésre az erre alkalmas oldalakon, illetve aktívan felhasználásra kerülnek a különböző link-katalógusok és a közösségi média lehetőségei is.

Milyen eredményt lehet elérni keresőoptimalizálással?

A jól elvégzett keresőoptimalizálás eredményeként a weboldal fokozatosan jobb és jobb eredményeket produkál a keresőkben, egyre előrébb jelenik meg a találati listákon, amikor a felhasználók adott kulcsszavakra, fogalmakra, termékekre keresnek. Az hogy a weboldal adott kulcsszóra mennyire elöl fog megjelenni, az számos paraméter, számos tényező eredménye. Az első és talán legfontosabb körülmény a verseny nagysága, vagyis adott kulcsszóra hányan versenyeznek a jó pozíciókért. Egy nagyon „akart” kulcsszó esetében csak nagyon sok, aprólékos és következetes munkával lehet az első oldalra kerülni, de vannak olyan szegmensek, ahol a kis verseny miatt már kis munkabefektetéssel is gyorsan jönnek a jó eredmények. Fontos tudatában lennünk annak is, hogy egyik pillanatról a másikra nem lesz top pozícióban az oldal, a keresőoptimalizálás mindig egy hoszabb folyamatot jelent, a jó pozíciókat csak kis lépésben építkezve kell és szabad végezni.

Mint a fentiekből is látszik, a keresőoptimalizálás – ha jól csinálják – hozza az eredményeket, mindig egy megtérülő befektetés, kis és közepes versenyben nem jelentős befektetés mellett elérhetőek az első oldali, a top 10-en belüli eredmények. Erős mezőnyben viszont már komolyabb befektetés és több hónapos munka szükséges a látható sikerhez.

Keresőoptimalizálás, seo – Ajánlatkérés

Kérjük, az alábbi űrlapon adja meg elérhetőségeit, illetve írja le az ajánlattal kapcsolatos egyéb közlendőit!
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az
adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Köszönjük, hogy érdeklődik a ReelWeb Kft. teljes körű szolgáltatásai iránt.

Gyors reakcióidő

Kérje kötelezettségektől mentes árajánlatunkat online! Kollégáink maximum 36 órán belül válaszolnak minden kérésre.

Garanciát vállalunk!

Ügyfeleink számíthatnak ránk és bízhatnak bennünk, hiszen minden szolgáltatásunkra minimum 1 év garanciát vállalunk!

Keressen minket bizalommal!

Kapcsolódó szolgáltatások

Szövegírás

Legyen szó weboldalról, webáruházról, vagy bármilyen webes kommunikációról, elkerülhetetlen a megfelelő szöveg, szöveges tartalom elkészítése az üzenet, ajánlat hatékony elmagyarázásához, megértetéséhez.

Tovább »

Linképítés

Egy weboldal, webáruház ismertsége, tartalmának, értékesített termékeinek, szolgáltatásainak minősége, a látogatói vagy vásárlói élmény általában egyenes arányban van az oldalra mutató linkek számával.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763