Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

A Google Analytics használatának előnyei

A 21. században az adásvételek jelentős része az interneten zajlik, ami másfajta üzletpolitikát és marketinget kíván, mint a személyes kontaktussal megvalósuló ügyletek. Mivel az eladó nem látja az ügyfelet, másképp kell begyűjtenie az üzleti tranzakcióval kapcsolatos, a vevő elégedettségét vagy elégedetlenségét tükröző információkat, és rögzíteni benyomásait. Afféle online testbeszédre van szükség, amit a Google Analytics, mint statisztikai elemzés sokoldalúan jelenít meg, kifejezve a honlapra látogató vendég, azaz potenciális vásárló élményeit.

2016-06-05
A Google Analytics használatának előnyei

Online marketing statisztikai elemzéssel

A magyar nyelven 2007 óta elérhető ingyenes Google szolgáltatás előnyös az üzletemberek számára, de az átlagos weboldal-üzemeltető is profitálhat az elemzésekből. A Google Analytics legfontosabb jellemzője, hogy az internetes böngészések irányát pontosan jegyzi, a főoldalaktól az aloldalakon és linkeken át tudja, honnan hová vezet és meddig tart a látogató útja.

Rendkívül hasznos adatok összegyűjtésével segíti a weboldalak fejlesztését, kiküszöbölve az esetleges tévedéseket. A Google Analytics segítségével bárki bármit megtudhat honlapjáról. A profi szolgáltatások teljes körűek, azaz az adatkezelés, a táblázatok és grafikonok használatán keresztül a kulcsszavas keresésekre építve a tulajdonos informálódhat reklámkampánya sikerességéről, a hibákról, és összefoglalhatja, mekkora forgalma volt egy bizonyos időszakban. Az időintervallumok pontos beállításával részletes képet kap a vásárlásokról és a navigálásokról.

A Google Analytics nemcsak az értékesítések és konverziók mérését teszi lehetővé, hanem pontos képet ad arról is, hogyan használnak egy adott weboldalt a látogatók, hogyan érkeztek oda, és hogyan lehet őket visszatérésre késztetni. Alapja egy hatékony, könnyen kezelhető jelentéskészítő rendszer, amelynek segítségével néhány kattintással meghatározhatóak a látni kívánt adatok, és személyre szabhatóak a jelentések.

A Google Analytics előnyei

 • Más hasonló szolgáltatásokhoz képest sokkal kifinomultabb analízist biztosít és teljesen ingyenes.
 • Nagyon részletes elemzést kínál. Hol, mikor, milyen nyelven, honnan érkeztek a weboldalra, mit néztek meg, meddig maradtak ott. Bármekkora weboldalhoz és forgalomhoz használható.
 • Könnyen használható és önállóan is megtanulható. A legfontosabb információk kiolvasásához nincs szükség különösebb technikai ismeretekre.
 • Más Google termékekkel könnyedén összekapcsolható. Integrálható a Google Adwords rendszerrel, aminek hatására megnövelhető a kampányok hatékonysága.
 • Sok tanulság levonható belőle. Alkalmazható a weboldal hibáinak felderítésére és a hirdetési stratégiák elemzésére. A tartalmi jelentések segítségével megállapítható, hogy egy weboldal mely részei teljesítenek jól, és melyek a legnépszerűbb aloldalak, így ez alapján javítható a felhasználói élmény. Fontos marketing és üzleti döntések alapozhatóak a Google Analytics-ből kinyert információkra.
 • Biztonságos rendszerről van szó. A Google nagyon komolyan veszi az adatvédelemmel kapcsolatos elveket.
 • Segít megmérni, hogy a közösségi média mennyire sikeres egy weboldalon. Elemezhető, hogy a látogatók hogyan használják a megosztási funkciókat.

Online marketing statisztika

A Google Analytics mindent tud a felhasználókról

 • Melyik országból, városból látogatták a weboldalt?
 • Organikus találaton, Google, illetve Facebook reklámon keresztül, vagy másik weboldalról jutottak a weboldalra?
 • Mennyi ideig tartózkodtak a weboldalunkon és mekkora a visszafordulási arány?
 • Mennyi az új és visszatérő látogatók aránya?
 • Milyen nyelvi eloszlás szerint böngésznek?
 • Milyen látogatási szokások tapasztalhatóak?
 • Milyen böngészőből és operációs rendszerből nézik legtöbben a weboldalt? 
 • Mi a legnépszerűbb képernyőfelbontás?

A fentieken kívül számtalan információ kinyerhető, most csak a legfontosabbakat emeltük ki. Kijelenthető, ha valaki nagyon komolyan szeretné kezelni ezt az online szoftvert, akkor érdemes szakember segítségére támaszkodni, vagy elmenni egy ezzel a témával foglalkozó tanfolyamra. A Google Analytics megismerésébe fektetett energia biztosan megtérül, hiszen olyan információk tudhatók meg belőle, amelyek marketing és üzleti szempontból egyaránt fontosak.

Kapcsolódó kulcsszavak

# weblap

# keresőoptimalizálás

# Google Analytics

Kapcsolódó híreink

A social media kampány előnyei és hátrányai

A social media kampány előnyei és hátrányai

A social media kampány ma már nélkülözhetetlen egy vállalkozás sikeressé tételéhez. Fő funkciója egy termék vagy szolgáltatás népszerűsítése a közösségi internetes csatornák alkalmazásával.

A jó keresőoptimalizálás eredménye

A jó keresőoptimalizálás eredménye

A SEO lényege egy weboldal látogatottságának növelése. A jó keresőoptimalizálással valódi sikertörténetet könyvelhet el az a cég vagy vállalkozás, amely időt szán honlapja strukturálására, fejlesztésére.

Még több látogató a weboldalra?

Még több látogató a weboldalra?

Egy honlap megszerkesztése csak az első lépés egy vállalkozás ismertté tételéhez. Hosszú út vezet az üzleti sikerek begyűjtéséhez, ezért kitartás, és ami a legfontosabb, professzionális hozzáállás kell.

Kapcsolódó szolgáltatások

Egyedi weboldal készítés

Egyetlen vállalat, sőt még a legkisebb vállalkozás sem számíthat igazi sikerekre egy jól megtervezett weblap nélkül. A weboldalkészítés fontos minden vállalkozás életében ahhoz, hogy az online világban érvényesülni tudjon.

Tovább »

Egyedi webáruház készítés

Az online jelenlét nélkülözhetetlen minden vállalkozás számára, mert csak így tudja hatékonyan növelni forgalmát. A webáruház készítés célja az értékesítés és a forgalom növelése.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763