Egyedi weboldalkészítés felsőfokon!
Kérdése van? Segítünk!
Reelweb ügyfélszolgálat

Milyen egy profi weboldal készítő?

Számos weboldal készítő van az interneten, akik kevés tapasztalattal és inspirációval rendelkeznek. A feladatot érdemes olyan szakemberekre bízni, akik megfelelő szaktudással és referenciákkal rendelkeznek.

2016-02-18
Milyen egy profi weboldal készítő?

Kiben lehet bízni?

Számtalan ingyenes CMS rendszer létezik, és sokan hiszik azt, ha egy kicsit már értenek ezekhez a programokhoz, neki is lehet állni a weblapkészítésnek. Ez nem így megy! Ezeknek a rendszereknek hála évről évre hígul a szakma, és kevés „weblapkészítő” rendelkezik valódi programozási tudással. A weboldalkészítés nem játék, mint ahogy azt a cégek nagy része gondolja. Komoly károkat okozhatnak a hozzá nem értő „webpancserek” egy cégnek vagy induló vállalkozásnak, ha rossz minőségű weblapot készítenek. Egy hozzá nem értő ügyfél nehezen tudja felmérni, kivel is áll szemben, sokszor adnak el egyedi weblapként sablonos Joomla vagy Wordpress rendszereket. Mielőtt valaki belevág a weblapkészítésbe, alaposan gondolja végig, kiben bízik meg és kire bízza a jövőjét. Könnyen előfordulhat, hogy a sikeres jövő helyett kudarcba fektetnek a leendő weblaptulajdonosok.

Ki a jó weblapkészítő?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, és a válasz nézőpont kérdése. Íme néhány tipp a jó választáshoz:

 • Régóta dolgozik a szakmában, rendelkezik kellő tapasztalattal, valamint a saját weboldala is elfogadható minőségű, azaz megfelel a kor elvárásainak, gyors, reszponzív és naprakész.
 • Rendelkezik kellő számú és minőségű referenciával.
 • Szerződésben vállalja a megbízó igényeit, és pontos határidőt ad a befejezésre.
 • Hosszú távú garanciát vállal a munkájára.
 • Modern technológiákat használ a weboldal elkészítéséhez.
 • Vállalja, hogy a weboldal bármilyen új funkcióval bővíthető a motor teljes cseréje nélkül.
 • Ha ingyenes CMS rendszert választ a weboldal elkészítéséhez, akkor vállaja a felelősséget az állandó frissítésért.

Kevés a jó webfejlesztő

Kit érdemes kerülni?

Erre a kérdésre könnyebb válaszolni, de az itt felsorolt tippek csak irányadó jellegűek:

 • Már a legelején kerülni kell az olyan fejlesztőket, akik nem beszélnek tisztán. Nem tudja, mennyibe fog kerülni, mikorra lesz kész, nem kérdezősködik a weboldal funkcióival kapcsolatban.
 • Sablonokat használ egyedi grafika helyett.
 • Nem vállal felelősséget semmiért sem.
 • Ingyenes vagy ritkán használt CMS rendszerben dolgozik, amit később senki sem fog átvenni.
 • Nem garantálja a weboldal későbbi frissíthetőségét.
 • Nem vállal felelősséget a biztonsági hibákért, és nem javítja azokat.
 • Nem köt szerződést, vagy már az elején megbízhatatlan.
 • Nincs mögötte se cég, se vállalkozás.

Miért fontos a jó weboldalkészítő?

A válasz összetett és szubjektív. A weblapkészítő és a megbízó között fontos az egyetértés és a hatékony munka. A projektnek mindkét fél számára fontosnak kell lennie, munkájuknak pedig kölcsönösen ki kell egészítenie egymást. Ha baj van, számíthatnak egymásra, és mutogatás helyett a közös megoldáson dolgoznak. A weblapkészítőn igenis sok múlik, általa lehet a cég vagy a vállalkozás sikeres.

A végleges döntés előtt érdemes több weblapkészítővel is egyeztetni, és a legszimpatikusabbat kiválasztani. Fontos, hogy ne az ár legyen a legfontosabb szempont. Jusson eszébe mindenkinek az „olcsó húsnak híg a leve” közmondás. Egy weblapkészítő, aki megtesz mindent a sikerért és szívét-lelkét adja a projektért, ritka érték, amit meg kell becsülni. Rossz weblapkészítőből rengeteg van, de olyanból, aki sikerre visz egy vállalkozást, jóval kevesebb.

Kapcsolódó kulcsszavak

# weblapkészítés

# weblapkészítő

Kapcsolódó híreink

Még több látogató a weboldalra?

Még több látogató a weboldalra?

Egy honlap megszerkesztése csak az első lépés egy vállalkozás ismertté tételéhez. Hosszú út vezet az üzleti sikerek begyűjtéséhez, ezért kitartás, és ami a legfontosabb, professzionális hozzáállás kell.

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Mi kell az igazán sikeres honlaphoz?

Számtalan kutatás és elemzés látott napvilágot a múltban arról, hogy tulajdonképpen milyen is egy igazán sikeres honlap, ami nemcsak hasznos, hanem ezen felül pénzt is hoz tulajdonosának.

On-Site weboldal optimalizálási alapszabályok

On-Site weboldal optimalizálási alapszabályok

A SEO lényege: egy weboldalt adott kulcsszavakra a keresőoldalak legjobb pozíciójába juttatni. Ez nem könnyű feladat, mert nem ismerjük a kereső algoritmusok pontos működését.

Kapcsolódó szolgáltatások

Egyedi weboldal készítés

Egyetlen vállalat, sőt még a legkisebb vállalkozás sem számíthat igazi sikerekre egy jól megtervezett weblap nélkül. A weboldalkészítés fontos minden vállalkozás életében ahhoz, hogy az online világban érvényesülni tudjon.

Tovább »

Egyedi webáruház készítés

Az online jelenlét nélkülözhetetlen minden vállalkozás számára, mert csak így tudja hatékonyan növelni forgalmát. A webáruház készítés célja az értékesítés és a forgalom növelése.

Tovább »

Üzenjen nekünk!

Kérdése van? Információra van szüksége? Kérjük, adja meg elérhetőségeit és érdeklődése célját! Hamarosan keresni fogjuk.

*Elfogadom az oldal szerződési feltételeiben és az adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.

Központi iroda: 2800 Tatabánya, Ifjúság utca 20.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől péntekig: 08:00-16:00
Online elérhetőség: info@reelweb.hu
Telefonos elérhetőség: +36 70 410 1763